Федерер възкръсна срещу Вавринка



22-10-2010 23:19 | Николай Драгиев

Роджър Федерер се класира за полуфиналите на Stockholm Open. В страхотна битка швейцарският номер 1 победи швейцарския номер 2 Станислас Вавринка след 2:6, 6:3, 6:2.

Началото на двубоя обаче бе трагично за ФедЕкспрес. Само след 40 минути игра той губеше с 2:6, 0:2. Оттам нататък Федерер вдигна нивото си на игра и успя да се спаси от нова неприятна загуба.

В края на срещата Вавринка, който бе подкрепян от трибуните от своя треньор и бивш такъв на Федерер Петер Лундгрен, бе меко казано бесен и счупи своята ракета.

Това бе победа номер 6 от 7 мача за Федерер срещу Вавринка. Негов съперник в полуфинала ще бъде Иван Любичич, срещу който има баланс от 12:3 победи/загуби.

 

"Любичич е много добър мой приятел. Познаваме се още юношеските ни години. Побеждавал ме е няколко пъти, че дори и в Швейцария. Той е страхотен играч и имам голям респект към него," заяви Федерер.

 

По-рано тази вечер германецът Флориан Майер изненадващо разгроми надеждата на домакините Робин Сьодерлинг със 7:6, 6:1. Майер ще спори с Ярко Ниеминен за място във финала.

 

"Знам че публиката искаше да види мен и Сьодерлинг на финал, но това няма да се случи. Робин отпадна, но аз съм още в играта," коментира още Федерер.

 

Втората победа над Федерер в Стокхолм бе под номер 50 за сезона. Така швейцарецът е само на още две от трета титла през сезона.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини