ВИДЕО: Братя изумиха света с невероятна ракета с две дръжки



22-10-2010 18:23 | Николай Драгиев

Турнирът в Стокхолм, на който Роджър Федерер гони своята 64-а титла от АТР прикова вниманието на света и с още един факт.

В турнира по двойки участваха двама от най-любопитните състезатели въобще в историята на играта. Това са Браян Батистон и Андреас Силестрьом.

Двамата спечелиха първия си мач на турнира, преди във втори кръг да загубят драматично.

Всъщност по-интересен е Браян Батистон, който играе с ракета, която има две дръжки. Още по-интересен е неговият сервис. Той го бие като състезател по волейбол - мощен отскок.

Одобрената от Световната тенис федерация ITF причудлива ракета позволява на играча да има "два" форхенда. "Знам че много хора ще са против ракетата, все пак тенисът има своите дълбоки традиции, а това е малко радикално," признава Браян.


Освен Браян Батистон, с такава ракета се състезава и брат му Дан. Двамата имат някои наистина никак не лоши резултати заедно, макар в момента Браян да играе с други партньори.

Според Батистон, освен двата форхенда, които получава с новата ракета, тя му дава възможност да използва поне 30 различни хвата при отделните удари.

Най-забавното е, че Браян Батистон е показал своята ракета и на световния номер 1 Рафаел Надал, който естествено бил шокиран. Рафа е грабнал приспособлението и с огромен интерес го е разгледал.

"Той ми я взе и беше наистина заинтригуван. Естествено не беше виждал такова нещо досега. Той е десничар в живота си, така че аз му казах, че може да пробва да играе с моята ракета. Така ще има два повече от мощни форхенда. Беше му адски забавно," коментира Батистон.

Тази ракета иначе е изобретение на Лионел Бърт, но никой друг не ползва ракетата освен братята Батистон. Самият Браян Батистон е достигал до номер 94 в ранглистата при двойките.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини