Надал срещу Сьодерлинг: част ІІІ



30-05-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал продължава защитата на титлата си от Roland Garros. Той показва все по-силна игра и това усети непоставеният Иван Любичич, който бе победен със 7:5, 6:3, 6:2 за два часа и 26 минути игра. Успех и класиране на четвъртфинал записа Робин Сьодерлинг, с когото ще играе испанецът, както и Хуан Игнасио Чела от Аржентина.

Рафа започна устремно мача и проби за 2:1 гейма. След това можеше да направи и втори брейк, но не успя и вместо това хърватинът го върна при 3:3. Левичарят от Манакор продължи да търси победата и проби за 6:5, след което затвори сета със сервис гейм на нула.

В следващата част нови два пробива на Надал – за 4:3 и във финалния гейм, удвоиха преднината му. В заключителния сет пак се започна с ранен брейк на испанеца. Последва обаче връщането му от Любичич за 2:3. Това не смути изобщо световния номер едно, който проби пак и после затвърди. При 5:2 петкратният шампион в Париж сервира за мача без да загуби точка. Така той взе 42-ата си победа в турнира.

На четвъртфиналите Рафаел Надал очаква двукратния финалист Робин Сьодерлинг от Швеция, който се справи с французина Жил Симон с 6:2, 6:3, 7:6(5) за два часа и 16 минути. Петият в схемата доминираше напълно два сета и половина, преди да изпадне в криза към края на третия, когато водеше с 4:1. Ударите на Сьодерлинг "омекнаха", той започна да ниже грешка след грешка и Симон се добра до тайбрек, след като спаси три мачбола в 12-ия гейм. В заключителната игра 26-годишният мълчаливец от Тибро поведе с 6:2, но реализира едва последната си възможност.

Така Рафа и Робин ще играят за трета поредна година на Roland Garros. През 2009 година скандинавецът нанесе единствената загуба на Надал в турнира на осминафиналите с 6:2, 6:7(2), 6:4, 7:6(2). Миналият юни двамата се срещнаха на финала и левичарят триумфира след 6:4, 6:2, 6:4.

Аржентинският ветеран Хуан Игнасио Чела отново стигна четвъртфинал на Откритото първенство на Франция след 2004 година. Той надигра в петсетов двубой друг непоставен – Алехандро Фая от Колумбия, след 4:6, 6:2, 1:6, 7:6(5), 6:2.

31-годишният Чела е единственият непоставен и единственият неевропеец на четвъртфиналите, ще играе срещу победителя от двубоя между четвъртия Анди Мъри и №15 Виктор Троицки.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини