Федерер няма да участва в Хале



07-06-2011 00:00 | Станко Димов
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер съобщи, че няма да играе на турнира на трева в Хале (Германия), който е печелил пет пъти, беше №1 в схемата и с когото има договор за участие. Това предизвика гневна реакция на организаторите. Причината за отказа е травма в слабините.

„Много съм разочарован, защото това е един от любимите ми турнири от АТР. Но моето тяло, наистина се нуждае от почивка. След разговори с моя екип тази сутрин, решихме, че е прекалено рисковано да играя, за да не се влошат нещата и то дни преди Wimbledon”, написа швейцарецът на своя официален сайт.

Отказът на Федерер направи втория поставен Томаш Бердих водач в схемата. Бившият номер едно трябваше да играе в първия кръг срещу шампиона от 2010 година Лейтън Хюит, който го победи на финала.

„Направо съм потресен. Толкова съм разочарован, че не мога да го опиша. Нашите планове в Хале през последната година бяха свързани почти напълно с участието на Роджйр. Никога не е поставял под съмнение, че ще играе тази година. Изразявам ясно разочарованието си от неговия мениджмънт”, не скри горчивината си директорът на състезанието Ралф Вебер.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини