Започва бг участието на Wimbledon



14-06-2011 00:00 | Станко Димов
Във вторник, 14 юни, започва българското участие на третия за годината турнир от Големия шлем Wimbledon. Елица Костова трябва да играе срещу №19 в схемата на пресявките Кай-Чен Чан от Тайван. Общо петима тенисисти, който представят страната ни, ще се появят на тревата в Лондон.

Двубоят на втората ни ракета открива програмата на трети корт в 13:00 часа наше време. За Костова това ще бъде първи двубой не само в този турнир, но и нейна първа изява на тревна настилка.

Както е известно 21-годишната Елица записа своя дебют в Шлема на Roland Garros. На 18 май в Париж тя игра, по ирония на съдбата, пак срещу Кай-Чен Чан и отстъпи с 2:6, 3:6. Само за участието си в Лондон националката ни взема две точки за световната ранглиста, където от вчера е на рекордното за нея 188-о място.

Родената в София, но предпочела да представя Казахстан Сесил Каратанчева също започва от квалификациите. В първи двубой на корт №9 тя се изправя срещу рускинята Арина Родионова.

Останалите български тенисисти ще започнат участие следващата и по-следващата седмици. Цветана Пиронкова и Григор Димитров ще играят в основните схеми на Wimbledon. Жребият за тях ще се тегли на 17 юни. Във втората седмица на турнира ще се появи в игра и Виктория Томова при девойките. Магдалена Малеева ще участва в Турнира на легендите на двойки. Нейна партньорка ще бъде австрийката Барбара Шет.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини