Григор с лекота на четвъртфинал



20-10-2010 17:05 | Станко Димов

Григор Димитров с лекота се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите "Чалънджър" в Орлеан. Българинът се справи с австриеца Мартин Фишер с 6:4, 7:6 (3) след 82 минути игра.

Гришо явно показа, че е в пъти по-добър от опонента си и можеше да спечели много по-убедително. Двубоят по-скоро приличаше на среща от първи кръг на US Open, в която Роджър Федерер се разправя с пореден анонимник.

 

Разбира се е трудно да се прецени дали Димитров бе толкова добър или съперникът му напълно несъстоятелен, макар Фишер да е на 122-о място в света. Най-впечатляващ бе сервисът на хасковлията - той записа 14 аса.

С втората си победа във Франция Григор си осигурява 25 точки за световната ранглиста. Във всеки случай в следващата фаза той няма да играе с особено по-добър съперник, поне що се отнася до ранглистата.

 

ВИЖТЕ ЕВЕНТУАЛНИТЕ МУ СЪПЕРНИЦИ!

 

В първия сет Григор проби още на старта и запази преднината си до края - 6:4. Той имаше куп възможности да пробие в почти всеки гейм на Фишер, но рисковите му удари подариха доста лесни точки на австриеца.

Фишер напипа ритъма си с течение на срещата, а и сервисът му го измъкваше редовно. В самото начало на втория сет българинът с лекота отрази две точки за пробив с мощния си сервис.

 

Австриецът продължи със стабилните си изяви на фона на първата част и успя да се добере до тайбрек. Там обаче бе по-скоро зрител без билет, тъй като се наслади на перфектната игра на G-Force, както още казват на Гришо. Дими взе аванс от 3:0 точки и в крайна сметка затвори със 7:3.

 

Бързи факти:

- Гришо закова 14 аса срещу 4 на опонента му.

- Димитров спечели 82% точки след първи сервис и 63% след втори.

- Не допусна пробив за цял мач, парирайки блестящо две такива точки.

- В мача имаше само един пробив - в първия гейм на двубоя.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини