Костова на голям финал



03-07-2011 00:00 | Станко Димов
Втората ракета на България Елица Костова за първи път в кариерата си се класира на финал на турнир на ITF с награден фонд 50 000 долара. Националката ще спори в неделя в мача за титлата в състезанието на твърди кортове в Пособланко, Испания, където е четвърта в схемата.

21-годишната Костова снощи се наложи на местната надежда и поставена под №6 Беатрис Гарсия-Видагани с 6:4, 1:6, 6:4. Ели, която играе с разтежение на лявото бедро, спечели първата част, но във втората допусна ранен пробив срещу испанската левичарка. При 1:2 гейма българката стигна до точка за връщане на брейка, но не успя да я реализира. Така се стигна до трети сет, където класата на Елица си каза думата.

С достигането си до финала Костова си осигури поне 50 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за нея 196-о място. При титла в Пособланко точките стават вече 70. Тази година българката записа дебюта си в турнирите от Големия шлем, като игра в квалификациите на Roland Garros и Wimbledon.

На финала от 19 часа наше време Елица ще срещне бившето величие Елени Данилиду от Гърция. 29-годишната тенисистка от Солун в момента е №121 в света, но е достигала до 14-ото място през 2003-а. Двете тенисистки не са се срещали до момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини