Григор с трета победа над играч от топ 100



19-10-2010 02:33 | Николай Драгиев

Григор Димитров постигна своята трета победа над играч от топ 100. Това стана на турнира от сериите "Чалънджър" в Орлеан, Франция, който е с награден фонд от 106 хиляди евро.

Гришо надви със 7:5, 6:3 79-ия в света Лукаш Лацко от Словакия. Предишните му два успеха бяха над Иван Наваро от Испания на трева в Куинс и разбира се отново във зала, но срещу 20-ия в света Томаш Бердих (понастоящем номер 6).

Доста по-скромен е следващият опонент на Григор. Това е австриецът Мартин Фишер, който е на 24 години и заема 122-о място в ранглистата.

Любимите настилки на Фишер са трева и клей, а освен това той често играе в турнири на двойки. През октомври той бе финал на "Чалънджър" в Палермо, където загуби във финала.

Интересното е, че Гришо и Мартин Фишер вече са играли един срещу друг. През август 2009 г. Фишер побеждава Димитров с 6:4, 7:6 в Истанбул, отново на твърда настилка.

Въпреки този факт, Григор със сигурност е фаворит в този двубой. След отстраняването на Лацко, българинът "отваря" тази част от схемата. Александър Сидоренко или Стефан Боли изглеждат най-вероятните опоненти на Гришо за четвъртфинал.

Победителят от тази част на схемата най-вероятно ще се изправи срещу поставения под номер 1 Микаел Лодра на полуфинал.

 

Двубоят на Григор и Мартин Фишер е в сряда и е трети в програмата, която започва от 11,30 часа. Това значи, че няма да започне преди 14,30 ч. българско време.

 

 ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини