Пиронкова на един турнир преди US Open



27-07-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова ще загрее за Откритото първенство на Съединените щати със само един турнир на твърди кортове. За четвърта поредна година пловдивчанката ще играе в Ню Хейвън, щата Кънектикът.

Основната схема на състезанието от категория „премиер” с награден фонд 618 000 долара започва на 21 август. С класирането си в световната ранглиста в момента Цеци не може да разчита да бъде поставена. Първа в схемата е шампионката от 2010 година Каролине Возняцки. Втора поставена ще бъде Франческа Скиавоне.

От миналата година Пиронкова има да защитава за класацията само една точка, защото отпадна в първия кръг от Анастасия Родионова (Австралия) с 1:6, 5:7.

Седмица след Ню Хейвън започва US Open. В Ню Йорк четвъртфиналистката от Wimbledon ще трябва да запише поне една победа, за да не загуби точки. Цветана стигна втори кръг през 2010 година, след като надигра на старта в Ню Йорк Рената Ворацова (Чехия) с 6:3, 6:4, но после загуби ненадейно от 185-ата в света Манди Минела (Люксембург) с 4:6, 0:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини