Григор Димитров с престижна победа на старта



18-10-2010 20:46 | Николай Драгиев

Григор Димитров записа повече от престижна победа в първи кръг на турнира от сериите "Чалънджър" в Орлеан. Българинът се справи със 79-ия в света Лукаш Лацко (Словакия) след 7:5, 6:3 за 83 минути игра.

 

Гришо изигра фантастичен мач, в който напълно надигра по-опитния си съперник. Само наивни грешки в първия сет попречиха на ракета номер 1 на България да запише още по-бърз успех над Лацко.

 

В първия сет Григор срещна сериозни трудности да пробие подаването на Лацко. Само за първите два гейма на словака, той пропиля седем възможности за пробив с куп леки грешки. Както често се случва в такива моменти Лацко взе подаването на Димитров още при първия си шанс и вече имаше преднина от 4:3.

 

След драматичен осми гейм на първия сет, Григор най-накрая проби за 4:4, след като самият Лацко на свой ред почна да прави непредизвикани грешки. При 5:4 Гришо изтърва сетбол, но при 6:5 вече нямаше какво да го спре и той поведе със сет и получи право да сервира първи.

 

Това бе достатъчно на 131-ия в света Димитров да заиграе още по-добре. Той бе безгрешен във втория сет на свой сервис, а един пробив при 4:3 му бе напълно достатъчен за крайния успех. Освен това нашето момче завърши мача по шампионски с ас.

 

Точно 10 точки за световната ранглиста е наградата, която получава Григор за победата си. Негов следващ съперник е 122-ият в света австриец Мартин Фишер.

 

Фишер победи представителя на домакините Винсен Мийо със 7:6, 6:4.

 

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА!

 

Турнирът в Орлеан е с награден фонд от 106 хиляди евро и гостоприемство. Той е в зала и е на твърда настилка.

 

Бързи факти:

- Гришо спечели 94% от точките след първи сервис.

- Допусна само една точка за пробив в подаването му, която бе реализирана.

- Григор наниза 8 аса.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини