Григор с нов рекорд, Федерер се върна на второ място



18-10-2010 07:49 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа ново най-добро класиране в ранглистата на ATP. От днес Димитров е под номер 131 в света, което е абсолютен рекорд за него.

 

Новият прогрес за Гришо се дължи на достигането му до втори кръг на турнира в Рен миналата седмица. От тази Григор се пуска и на нов турнир във Франция - в Орлеан.

 

Втора ракета на България остава Димитър Кутровски, което е 547-ми в света. Следват Тихомир Грозданов (582), Тодор Енев (778) и Борис Никола Бакалов (870).

 

На върха на ранглистата също има размествания. Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер се върна официално на второто място, измествайки от там Новак Джокович.

 

Както е известно в неделя Федерер игра финал на турнира в Шанхай, който му донесе и 600 точки на сметката. Руснакът Давиденко, който не успя да защити отличието си в китайската провинция, се свлече с 5 позиции и от днес е номер 11.

 

Силните игри на Хуан Монако и Гилермо Гарсия-Лопес пък им осигуриха място в топ 30.

 

При жените сериозни промени няма. Първата ракета на България Цветана Пиронкова запазва 33-ата си позиция в света. След нея сред нашите сънароднички са Диа Евтимова (241), Елица Костова (256) и Мартина Гледачева (504).

 

Диа губи цели 40 позиции, докато за Елица Костова позицията й е рекордна.

 

ВИЖТЕ РАНГЛИСТАТА ПРИ МЪЖЕТЕ ТУК!

 

ВИЖТЕ РАНГЛИСТАТА ПРИ ЖЕНИТЕ ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини