Анди Мъри се закани да печели титли от Шлема



17-10-2010 20:26 | Николай Драгиев

Анди Мъри сподели, че успехът над Роджър Федерер във финала на "Шанхай Мастърс" му е върнал увереността, че някой ден може да спечели титла от Големия Шлем.

"Наистина имам нужда да побеждавам на турнири като този. Да побеждавам по-често играчи като Роджър, като Рафа. Това ти дава допълнителна увереност, че мога да ги победя и на по-силни състезания," коментира Мъри.

През този сезон Мъри отстъпи във финала на Australian Open тъкмо от Федерер, а на домашния Уимбълдън бе разгромен и от Рафаел Надал в полуфиналите.

"За да спечеля в Големия Шлем трябва да играя две седмици на нивото, което показах в Шанхай. Толкова е просто. Не мисля, че имам нужда от това драстично да вдигам нивото си на игра, за да го сторя. Имам качествата и съм бил близо да го сторя," допълни още британският номер 1.

"Изиграх отличен мач срещу Роджър. Той имаше няколко възможности да се върне в играта, но така и не се възползва. Трябва да продължа да работя върху играта си, най-вече върху сервиса. Той обаче бе перфектен тази вечер и ми даде доста лесни точки."

С победата си Мъри стигна до осми успех над Роджър Федерер.

"Наслаждавам се на двубоите с него. Никога не е лесно, но предизвикателството е страхотно. Не се страхувам от него, въпреки че може доста бързо и да загубя, ако не съм концентриран. Не знам дали играта ми му е неудобна, но наистина съм правил някои от най-добрите си мачове тъкмо срещу него," убеден е още шотландецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини