Надал и Федерер отпаднаха в Синсинати



20-08-2011 00:00 | Станко Димов
Вторият и третият в световната ранглиста и схемата на турнира от сериите „АТР Мастърс 1000” в Синсинати - съответно Рафаел Надал (Испания) и Роджър Федерер (Швейцария), претърпяха загуби на четвъртфиналите. Рафа отстъпи с 3:6, 4:6 на американеца Марди Фиш, а защитаващия титлата си Федерер загуби от чеха Томаш Бердих с 2:6, 6:7 (3). Световният номер едно Новак Джокович загуби сет, но записа 56-а победа за сезона.

Рафа не изглеждаше свеж след тежкия си двубой със своя сънародник Фернандо Вердаско в предишния кръг, и не успя да се противопостави на направилия много силен мач Фиш. Намиращият се в отлична форма американец реализира пробив при 2:1 в първата част и го затвърди, за да поведе с 4:1, което се оказа достатъчно за спечелването на сета. Във втория отново Марди проби за 3:2 и така записа първи успех срещу Надал в кариерата си.

Следващият съперник на Фиш е четвъртият в схемата Анди Мъри, който се справи авторитетно с Жил Симон с 6:3, 6:3.

Бердих надигра неубедителния Федерер заслужено. Бившето гадже на Шафаржова постигна два брейка в първия сет – за 2:1 и 5:3, и закономерно триумфира. Във втория се стигна до тайбрек, след като всеки печелеше подаването си, но в него Томаш беше стабилен и след 3:3 взе четири поредни разигравания, за да спечели мача. В цялата среща рекордьорът по титли от Големия шлем не стигна до нито една точка за пробив.

Новак Джокович очаква Томаш Бердих на полуфинала. Сърбинът надделя над ГаелМонфис от Франция с 3:6, 6:4, 6:3 и вече има баланс от 56 победи и само една загуба през 2011 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини