Цеци мачка, Гришо напусна



30-08-2011 00:00 | Станко Димов
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за втори кръг на Откритото първенство на Съединенинет щати. Пловдивчанката се наложи убедително с 6:2, 6:3 над Виржини Разано. Григор Димитров отпадна след трисетова загуба от №7 Гаел Монфис. И двамата ни представители изтеглиха тежък жребий в турнира на двойки на US Open.

Пиронкова нямаше никакви проблеми срещу 28-годишната Разано и записа първи успех срещу нея от три мача. Цеци постигна пет пробиваот 13 възможности и допусна един. Националката ни завърши с по един ас и двойна грешка, вкара 53 процента първи сервис и реализира 68 процента от разиграните точки при първо подаване и цели 73 при второ.

За първи път в кариерата си Цветана преминава първия кръг и в четирите турнира от Големия шлем в рамките на една година. Следващата й съперничка е №13 в схемата Пън Шуай от Китай. Българката изигра единствената си среща срещу тази опонентка в Хобърт през януари. Тогава азиатката се наложи с 2:6, 6:3, 6:2. В момента Пън е 14-а в световната ранглиста, където Пиронкова е №50.

Цеци взема за успеха си 100 точки за световната ранглиста и 31 000 долара за световната ранглиста. Така 23-годишната пловдивчанка изпълни програмата минимум, като защити точките, спечелени в Ню Йорк миналата година.

При мъжете Гришо отстъпи на Монфис с 6:7(4), 3:6, 4:6 след два часа и 29 минути игра на „Луис Армстронг”. В трети пореден турнир от Шлема хасковлината отпада от френски тенисиист. В първата част Димитров бе напълно равностоен на седмия в схемата. Гаел на два пъти повеждаше с пробив, но първата ни ракета го връщаше.Стигна се до тайбрек, в който от 1:5 точки хасковлията стигна до 4:5, но опитният му съперник не позволи изненадата и затвори сета след 61 минути.

Димитров стартира с пробив следващата част, но Монфис го върна, а после постигна и още един, за да спечели и този сет. В заключителния Гришо допусна брейк за 4:5, който се оказа фатален. Българинът приключи двубоя с 45 непредизвикани грешки и 20 печеливши удари. Той наниза три аса, но допусна и пет двойни грешки и вкара 56 процента първи сервис.

На двойки Пиронкова е избрала за партньорка Шанел Схееперс от Република Южна Африка. Двете ще играят в първи кръг срещу поставените под №14 в схемата опитни испанки Нурия Ягостера Вивес и Аранча Пара Сантонха. При мъжите дуети Димитро е заедно с руснака Дмитри Турсунов срещу №8 Ерик Буторац (САЩ) и Жан-Жюлиен Роже (Холандски Антили).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини