Федерер загубил на US Open заради... Надал



Федерер загубил на US Open заради... Надал
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-10-2010 01:44 | Николай Драгиев

Роджър Федерер обясни по повече от интересен начин загубата си от Новак Джокович в полуфиналите на US Open. Швейцарецът призна, че в края на срещата мислите му са били свързани с малкото време за възстановяване преди евентуалния финал с Рафаел Надал и това му е попречило.

Ситуацията в Ню Йорк бе такава, че Рафа спечели леко своя мач с Южни в три сета, а едва след него се игра петсетовата битка между Джокович и Федерер. По-малко от 24 часа по-късно пък бе насрочен двубоят за титлата.

В крайна сметка Ноле спечели, спасявайки два мачбола, а финалът по ирония на съдбата се премести за понеделник поради дъжд.

"Основният проблем за мен в Ню Йорк бе, че не реализирах мачболите, които имах, но това се подразбира. Трябва да отчета, че в този момент бях затормозен от мисълта за предстоящия мач (с Надал), който трябваше да играя, ако спечелех.

"Не става въпрос само за Рафа, който спечели преди нашата среща, а по-скоро за малкото време, което щях да имам за възстановяване. В тази ситуация и на двамата бе тежко да се концентрираме," обясни Федерер, след като надви Джокович в полуфиналите на турнира в Шанхай.

"Аз определено допуснах втория и четвъртия сет да минат по-бързо (Федерер ги загуби катастрофално) и това в крайна сметка ми изигра лоша шега. Наистина сбърках," изненадващо призна още бившият номер 1.

Самият Федерер се обяви и за промяна в програмата на "Супер Събота"-та на US Open. Тогава в Ню Йорк се играят двата полуфинала при мъжете и финала при жените.

Разбира се всичко това се прави заради компанията CBS, която излъчва двубоите.

"В крайна сметка това бе добър мач. Можех да спечеля или по-скоро трябваше да го направя. Кой знае, може пък да успея да променя този формат на US Open. Ще видим," загадъчно добави Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини