Валентин Димов с титлата при мъжете



15-10-2011 00:00 | Станко Димов
Петият поставен в схемата държавното първенство на открито Валентин Димов спечели титлата. В тричасов финал в БНТЦ в София той се наложи над съотборника си в НСА Александър Лазов с 4:6, 7:5, 6:3, 6:2.

Левичарят от Пазарджик Лазов проби пръв за 3:1 в първия сет, а после и успя да го затвори. Към края на втората част 22-годишния Димов обаче заигра по-прецизно и с повече хъс.

От този момент Вальо, чийто баща и треньор е доц. Иван Димов, наложи волята си и практически не срещна съпротива от своя опонент до края на финалния двубой. За него това е първа титла на открито, като преди това тенисистът бе печели държавното в зала. За успеха Валентин взе чек за 2500 лева, за Лазов останаха 1500 лева.

„Благодаря на моето семейство за подкрепата, без тях нямаше да стигна до успеха. Нямах ритъм в началото. При 4:5 във втория сет успях да направя обрат и аз започнах да диктувам условията. Кортовете бяха тежки заради валежите. Мога да се върна в отбора за Davis Cup, ако получа нормално отношение към мен от треньорското ръководство”, заяви пред БНТ Свят шампионът Валентин Димов.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини