Зала „Ахой“ с рекорд по посещаемост



16-02-2012 00:00 | Станко Димов
Изявите на Роджър Федерер, Хуан Мартин дел Потро и Томаш Бердих в сряда на турнира в Ротердам доведоха до нов рекорд по посещаемост.

Преддиректорът на 39-ото издание на състезанието Тони ван Берген съобщи за racketi.com, че 9925 зрители са наблюдавали мачовете в зала „Ахой“ вчера. Това било върхово постижение в историята на тенис турнира.

Голяма част от зрителите бяха деца от различни тенис школи и училиша. Те сновяха н агоре-надолу с ракети на гръб и гигантски топки за автографи или плакати в ръце. Шумът, който вдигаха хлапетата, на няколко пъти смути играещите, та се наложи охраната да умирява малчуганите.

Всички големи производители на тенис екипировка имат щандове в залата и бюджетът на родителите отъняваше, докато си тръгнеха.

Първият голям мач беше между третия Дел Потро и френския левичар Микаел Льодра (6:4, 6:7, 6:4) . Не само заради качеството на играта, но и заради колорита на феновете. Кулата от Тандил бе подкрепян от аржентинска група, разпънала две знамена. Френската агитка бе по-малка, но по-гласовита.

Всеки мач започва малко като рок концерт. Осветлението угасва, след това дикторът обявава първия тенисист и прожектор го проследява на корта на фона на мощна музика. Светлината се възстановява напълно чак след тегленето на жребия.

Директорът на турнира Рихард Крайчек измисли как да направи шоу с марка „Федерер“ за зрителите, въпреки че швеицарската легенда няма мач днес след отказа на съперника му Михаил Южни.

Роджър ще играе от 19:15 часа дълъг тайбрек срещу холандеца Игор Сайслинг. Федерер заяви сериозно на пресконференцията снощи, че очаква тежък двубой, с което предизвика смеха ни.

След този тайбрек е централният мач на осминафиналите между Дел Потро и словашкия квалификант Карол Бек. След това на корта ще се появи последния оцелял местен тенисист Джес Хута Галунг, който играе със седмия Виктор Троицки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини