Ясни са имената на групите на Турнира



18-10-2012 00:00 | Станко Димов
Организационният комитет на тенис турнира Qatar Airways Tournament of Champions оповести имената на двете групи за състезанието в София от 30 октомври до 4 ноември в зала „Арена Армеец”.

Те ще се наричат „Сердика” и „Средец” – на старите имена на българската столица. В двете групи ще има по четири състезателки. Водачки ще бъдат тенисистките с най-високо класиране в световната ранглиста. За момента от добилите право да играят в турнира на шампионките това са Каролине Возняцки, която е №11, и Надя Петрова, която е 13-а в класацията.

При основаването си през VII век пр. Хр. тракийският град получава името Сердика. Според една теория то идва от името на племето серди, което живеело в този район. През IV век пр. Хр. Сердика за кратко е управлявана от Александър Велики, който според историци е направи няколко неуспешни опити да покори Черни връх.

Името Средец сегашната София получава през 809 година, когато хан Крум присъединява селището към България. Градът става център на голям административен район
.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини