Федерер: Имам сили отново да доминирам



07-10-2010 14:06 | Станко Димов

Носителят на 16 титли от Големия шлем Роджър Федерер сподели, че все още има сили да доминира в мъжкия тенис, въпреки загубата на първото място в света за сметка на Рафаел Надал.

 

През последните няколко месеца Федерер тотално се загуби в сянката на испанеца, който спечели последните 3 турнира от Шлема. Световният номер 3 започна сезона на много високо ниво, печелейки Australian Open. След това обаче Федерер се сгромоляса и не успя да защити титлите си от "Ролан Гарос", Уимбълдън.


"Играх може би най-добрия тенис в моя живот на Australian Open. След това имах малшанса да загубя няколко мача, в които имат точки за спечелването им," обясни Фед.

 

"Най-голямото разочарование за мен бе на Уимбълдън", разкри Федерер, който напусна "Ол Ингланд Клъб" след загуба на 1/4-финал от Томаш Бердих.


"Мястото като световен номер 1 е за отредено за този, който го заслужава. В момента най-добрият тенисист е Рафаел Надал. Той спечели последните три турнира от Шлема и със сигурност заслужава да е номер 1.

 

"Историите в тениса често се променят. През 2008-ма година много хора побързаха да ме отпишат, след като сдадох първата позиция. Какво се случи след това? Спечелих "Ролан Гарос" и Уимбълдън, играх много силно в САЩ и се върнах на върха.

 

"Вярвам, че ако показвам най-доброто от себе си мога да победя всеки и да продължа да доминирам. В света в момента има няколко момчета, които са трудни за побеждаване. Разбира се Рафа е един от тях", разказа Федерер.

 

Швйцарецът призна, че през последните няколко години Надал е регистрирал изключителен прогрес в играта си. "Ние не винаги мислим само за резултатите и ранглистата, а обръщаме сериозно внимание и на играта си. Започнах работа с Пол Анакон съвсем скоро и още е рано да давам оценки. Тези неща изискват време.

 

"Да се отказвам? Нямам такива намерения! Толкова години съм работил здраво, а сега е времето, в което тенисът ми носи огромна наслада. Именно затова продължавам да мисля за бъдещето, за следващия турнир и за следващата победа", каза още Федерер.

 

А следващият турнир за Роджър е в Шанхай.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини