Федерер оцеля на старта



19-01-2010 08:31 | Станко Димов

Когато нямаш шампионското в себе си, няма как да постигнеш нещо голямо. Доказа го и Игор Андреев. Руснакът стана първата жертва на Роджър Федерер на старта на Откритото първенство на Австралия. Швейцарецът се справи с 4:6, 6:2, 7:6, 6:0 с 37-ия в световната ранглиста. Федерер въобще не показа най-доброто от себе си и спокойно можеше да си събере багажа, ако срещу него бе по-сериозен играч. В края на третия и началото на четвъртия сет, световният номер 1 загатна за класата си, но това бе срещу рухналия психически Андреев.

 

В крайна сметка Игор ще може да се концентрира върху красивата си приятелка Мария Кириленко, която продължава във втори кръг в женската схема и със сигурност ще има нужда от неговата подкрепа.

Първият сет бе много качествен, главно заради чудесната игра на Андреев. Той губеше с 1:3, но започна да ниже отлични удари от основната линия, притискайки бекхенда на Роджър и логично обърна нещата в своя полза. Той проби на два пъти и успя да откопчи тази част с 6:4.

Федерер много бързо обаче съкруши порива на руснака. Проби го още в първия гейм на втория сет и в типичния си експедитивен стил изравни след 6:2.

Основната драма се разигра в третия сет, който премина през куп обрати. Силен вятър и неуверена игра на двамата доведе до фестивал от пробиви, който по чудо не донесе втори сет в полза на Андреев. Той губеше с 3:5, но отново намери сили да обърне до 6:5 и сервираше за спечелването на тази част. Руснакът пропусна няколко сетбола, след което Федерер не пропусна шанса да го накаже в решителния тайбрек със 7:2 точки.

Там някъде из този тайбрек на практика свърши мачът. Смазананият психически Андреев набързо се предаде пред ФедЕкспрес, който дръпна с много бързо с 4:0, а след това затвори мача с категоричното 6:0.

Следващият съперник на Роджър ще се определи от двойката Хуан Игнасио Чела от Аржентина и Виктор Ханеску от Румъния.

 

"Знаех, че ще е тежко. Играл съм на US Open пет сета с него. Днес промених играта си и започнах да излизам на мрежата, което даде резултат. След първия сет, опитвах да се задържа в мача, защото нивото му бе много високо. Радостен съм, че се справих с този тежък мач. Имах и късмет в третия сет. Тогава вятърът правеше много трудна играта от едната страна на корта. Готов съм за още трудни мачове, не се плаша. Е, все пак предпочитам по-лесните мачове", призна си Федерер след края на срещата.

 

 

Игор Андреев Русия     6 2 62
 
Роджър Федерер Швейцария   ПОБЕДИТЕЛ  4 6 77 6

СТАТИСТИКА НА ДВУБОЯ




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини