Муратоглу: Григор е най-напред от поколението си



02-10-2010 03:28 | Николай Драгиев

 

Патрик Муратоглу, собственикът на популярната академия носеща неговото име, също се включи в хора от специалисти, които хвалят Григор Димитров.

 

Българинът отдавна е част от структурата на Муратоглу, който е помогнал на значителен брой таланти да навлязат в световния тенис.

 

"Определено работата на МакНамара и Димитров бележи прогрес! Мисля че под ръководството на Питър, двамата не са допускали две поредни загуби.

 

"Очевидно е, че има разбирателство между тях. Питър имаше много ясен и добре структуриран план от неща, които да му покаже. Освен това подобри дисциплината му. А в тази възраст Григор се нуждае от това," убеден е Патрик Муратоглу, който нито за секунда не се е съмнявал в потенциала на българския талант.

 

"Не мисля, че Гришо пострада от етикета, който му лепнаха на суперталант. Едва сега обаче той осъзна колко много работа трябва да положи, за да постигне целите си.

 

"Нищо не идва лесно. При младите играчи това е нормално. В същото време е наистина трудно да намериш правилния подход, който да следваш. Особено, когато си толкова талантлив," анализира Муратоглу.

 

Все пак Муратоглу вижда още много неразгърнат потенциал у своя възпитаник.

 

"Има много какво да подобри в нивото си на представяне. Особено като физика и композиция на играта. 

 

"В своето поколение Григор, може би демонстрира най-голям прогрес, спрямо останалите. Сред тях обаче виждам такива, които могат да го последват," допълва още Муратоглу пред френския "Екип".

 

ОЩЕ ОТ МНЕНИЕТО НА МУРАТОГЛУ ЗА ГРИГОР!

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини