Джокович и Нишикори на полуфинал



27-03-2014 00:00 | Станко Димов
Новак Джокович и Кеи Нишикори ще се срещнат на полуфинал на турнира в Маями, който е от категория "Мастърс 1000". При жените, в състезанието от "Премиер задължителен", полуфиналистки са Ли На и Доминика Цибулкова.

Световният номер две Джокович преодоля шампиона от миналата година Анди Мъри със 7:5, 6:3, въпреки че не показа най-доброто, което може. Това бе първи двубой между Ноле и Анди след миналогодишния финал на Wimbledon, когато шотландецът спечели титлата.

"Не бях изненадан от начина, по който игра Мъри. Очаквах обаче да бъде малко по-агресивен. Опитах се да не му позволявам да играе от комфортната си зона, защото от нея удря страхотно топката, може би е най-добрият в света", заяви сърбинът, който е в Маями без своя треньор Борис Бекер, който се възстановява от операция в хълбока.

Японецът Нишикори успя да спре рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер. Азиатецът, който отстрани в третия кръг Григор Димитров, направи обрат срещу швейцарския ас и се наложи с 3:6, 7:5, 6:4.

При дамите шампионката от Откритото първенство на Австралия Ли На победи Каролине Возняцки в оспорван двубой със 7:5, 7:5 и продължава в Маями без загубен сет. Втората поставена ще срещне на полуфинала Доминика Цибулкова.

Словачката си осигури дебют в Топ 10, след като спаси 3 мачбола и надигра Агнешка Радванска с 3:6, 7:6(5), 6:3. Цибулкова загуби от Ли на тази година на финала в Мелбърн и на четвъртфинала в Индиън Уелс.




 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини