Ник Матю съветва футболистите на Англия



11-06-2014 00:00 | Станко Димов
Световният шампион по скуош Ник Матю реши да предпази от някои капани своите сънародници от английския национален отбор по футбол, който ще участва на започващото утре Световно първенство в Бразилия.

"Момчетата трябва да се справят с дългите пътувания и скуката като начало. Направо им съчувствам. Прекарал съм толкова време на път и по хотели, колкото никой друг. Опитвам се да си намеря забавление, когато съм на турнир в чужбина. В отбора на Англия има 23-а играчи и е трудно всички да бъдат щастливи. Сигурен съм, че ще има време, когато футболистите ще бъдат обхванати от скука, щом трябва да си седят по стаите. Аз се спасявам с гледане на телевизия. Освен това нашите ще могат да убиват време с дартс или билярд, а и съпругите им ще ги посещават в определени дни", прогнозира 33-годишната звезда от Шефийлд, който е болен фен на отбора на местния Уензди.

Другото, с което трябвало да се преборят футболистите е голямата жега, която ги очаква в Южна Америка. "Когато аз играя в такива условия губя по 3-4 килограма от теглото си. Така че хидратацията по време на двубоите е много важна. Участниците не бива да забравят, че представят Англия и това е огромна чест. Затова трябва да дадат максимума си. Рой Ходжсън е повикал правилните футболисти за турнира. Има амалгама между опитни и млади. Ние сме тим, който е опасен на контраатака, където младите надежди ще са необходими. Ключов играч ще бъде Стивън Джерард, който е много опасен при статичните положения, както и Лейтън Бейнс", продължава Матю.

Ник анализира, че най-голямата слабост на Англия е невъзможността на футболистите да задържат топката. При високата влажност в Бразилия щяло да бъде още по-важно притежанието на топката. Трябва да се чака след 80-ата минута, за да се нанесе удар. Фаворити на трикратния световен първенец по скуош са англичаните, Испания и отборът на домакините.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини