Димитров срещу Мъри на четвъртфинала



30-06-2014 00:00 | Станко Димов
Поставеният под №11 в схемата на Откритото първенство на Великобритания Григор Димитров спечели двубоя си срещу Леонардо Майер от Аржентина. Мачът се забави заради дъжда в Лондон. Българинът спечели с 6:4, 7:6(6), 6:2 за 2 часа и 9 минути чисто игрово време, за да стигне за първи път в кариерата си до четвъртфинал на Wimbledon и за втори път общо в турнир от Големия шлем след Австралия през януари. Следващият му съперник е Анди Мъри.

В първата част всеки печелеше подаването си до заключителния гейм. В него Димитров поведе с 40:15 при сервис на южноамериканеца и реализира втория си сетбол.

Българинът стигна до точка за пробив в осмия гейм, но минаващият удар на Григор излезе на сантиметри в аут. В 12-ия гейм, при 6:5 за Димитров и 15:30 при подаване на Майер мачът беше спрян заради дъжд. Той беше подновен след повече от един час и почти веднага сетът влезе в тайбрек. В него размяната на половините беше при 3:3 точки. Юношеският шампион от Wimbledon през 2008 г. стигна до сетбол при 6:5 и дори реше, че е спечелил, след като късата топка след деми воле беше недостижима за Майер. Аржентинецът поиска видеоповторение и успя. Все пак Димитров приключи сета, след като при втория сетбол съперникът му направи двойна грешка.

В третия сет Леонардо Майер стигна до две точки за пробив в четвъртия гейм, но българинът ги отрази и след половин дузина равенства спечели подаването си за 2:2. Веднага след това Димитров отвърна на предизвикателството с брейк. Той продължи да доминира и от 15:40 направи нов пробив, сбед което при 5:2 сервираше за място на четвъртфиналите. Григор стигна до мачбол и го реализира без забавяне. Това беше девета поредна победа за него на трева.

Той завърши мача с 34 печеливши удари (10 аса) срещу 18 непредизвикани грешки (3 двойни). За достигането до най-добрите осем в Лондон 23-годишният хасковлия заслужи 360 точки за световната ранглиста, където е №13 в момента.

В следващата фаза Григор Димитров ще се изправи срещу шампиона от 2013 година Анди Мъри от Великобритания, който отстрани южноафриканеца Кевин Андерсън с 6:4, 6:3, 7:6(6). Българинът победи в последния им сблъсък по пътя към титлата в Акапулко с 4:6, 7:6, 7:6 през февруари. Като цяло Мъри води с 3-1 успеха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини