Шампионите срещу състезатели от Мавриций



19-07-2014 00:00 | Станко Димов
Златните медалисти в скуоша от Игрите на Общността през 2010 година Никол Дейвид и Ник Матю, които са водачи в схемите за състезанието в Глазгоу от 24 юли, научиха съперниците си за турнира. И двамата срещат състезатели от остров Мавриций.

Англичанинът Матю, който е шампион на сингъл и двойки от "Делхи 2010", ще се изправи в първия кръг срещу Ксавир Кьониг. 29-годишният скуошист от острова в Индийския океан ще дебютира в игрите и няма класиране в ранглистата, където Ни е №2 за юли.

Малайзийката Дейвид пък започва защитата на титлата срещу 34-годишната Ванеса Флорънс, за която това ще бъде трето участие в това мултиспротно състезание. В Шотландия Никол ще изравни рекорда на Игрите от пет поредни участия. Интересно е да се спомене, че населението на Мавриций е около 1 милион души и на острова има само няколко игрища за скуош.

Джеймс Уилстроп от Англия е втори в схемата при мъжете. Вицешампионът от 2010 година започва също срещу екзотичен съперник. Това е Никълъс Кайм от Бермуда, който е неизменен участник от 2002-а.

Турнирът по скуош на Игрите на Общността започва на 24 юли. Шампионите на единично ще бъдат излъчени на 28-и в Scotstoun Sports Campus. Турнирът на двойки и смесени двойки ще се проведе от 29 юли до 3 август.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини