Ник Матю ще е рефер на своя треньор



24-07-2014 00:00 | Станко Димов
Световният шампион по скуош Ник Матю ще влезе в ново амплоа за ден. Той ще бъде рефер на благотворителния двубой между своя треньор Дейвид Пиърсън (на снимката вдясно) и клубния играч и фитнес маниак Рандолф Виктор.

Мачът е на 25 октомври в Хароугейт, Йоркшир. Освен него ще има и демонстративни срещи с участието на самия Матю, Крис Симпсън и Джени Дънкаф, но точно двубоят Пиърсън - Виктор ще бъде гвоздей на вечерта.

Пиърсън е на 56 години и не е играл състезателно през това хилядолетие. Фамозният треньор, който може да се похвали, че в момента е наставник на двамата световни първенци (Ник и Лора Масаро), реши обаче да приеме предизвикателството.

"Трябва да отслабна поне с 10 килограма за 3 месеца, за да си върна формата. Правил съм много услуги на Ник през годините, така че, като съдия нека покаже някакво пристрастие към мен и да помага с отсъждания на лет и строук, ако го закъсам на корта", заяви с усмивка Пиърсън.

Проявата през октомври е в памет на Джеймс Ламбли, бивш съотборник на Ника Матю и Джеймс Уилстроп от юношеските години, който почина през миналата година. Всички приходи от скуош вечерта отиват в полза на семейството на Ламбли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини