Чичо Тони разкри тайната на сервиса на Надал



27-09-2010 11:30 | Станко Димов

Само преди няколко седмици Рафаел Надал завърши колекцията си от титли от Големия шлем, след като спечели и последната липсваща му - тази от US Open. В Ню Йорк Рафа впечатли с "новия" си сервис, като редовно пласираше по 7-8 аса на мач - нещо не мислимо за него преди турнира.

 

Анализаторите веднага отчетоха, че именно подобреният начален удар е бил ключът към успеха за испанеца. Оказа се, че "виновен" за мощните сервиси на Рафа е голф легендата Джак Никлаус (на снимката).

 

"Гледах видео на Джак Никлаус, което промени възгледите ми", разкри Тони Надал пред испанския всекидневник "ABC".

 

"В него той казва: Първо удари топката силно, след това ще мислим как да я вкараме вътре. Казах си, че този човек трябва да бъде прав - първо трябва да ударим силно, след това ще мислим за точността", коментира чичо Тони Надал.

 

Никлаус, който в кариерата си има 18 титли в голфа, е сред най-верните почитатели на тениса. В имението си той има 3 корта на трева, на които играе всяка събота и неделя.

 

Тони Надал сподели и мнението си за големите успехи на Рафа. Според него те се дължат не толкова на таланта на испанеца, колкото на многото тренировки.

 

"Талантът е нещо, което или го имаш, или не. Това, което прави разликата при големите шампиони е здравата работа и многото тренировки. Още когато Рафа беше дете имах сериозни планове за него - да го направя истински професионалист. В живота човек винаги трябва да се стреми към усъвършенстване", философски заключи Рафа.
 
 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини