Григор дръпна с още 10 позиции



27-09-2010 08:26 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава да прогресира в световната ранглиста. Димитров се придвижи с 10 позиции и от днес е 136-ти в света. Прогресът на нашето момче бе очакван, след като през миналата седмица той спечели втори поред турнир от "Чаланджър" сериите в Банкон.


"ПАЗЕТЕ СЕ, ИДВА ГРИГОР ДИМИТРОВ"


Прогрес също с 10 позиции бележи и втората ракета на България Димитър Кутровски. Талантливият състезател, който учи и живее в Тексас, вече е 570-ти в света с актив от 39 точки. В класацията сред българите следват Тихомир Грозданов (581), Тодор Енев (762), Валентин Димов (854) и др.


ВИЖТЕ ЦЕЛИТЕ НА ГРИГОР ЗА 2011


Очаквано на върха на ранглистата при мъжете промени няма. Убидителен лидер е Рафаел Надал, който има малко повече от 12 000 точки. Втори, с близо 4000 точки по-малко, е Новак Джокович, следван от Роджър Федерер, Анди Мъри и Робин Сьодерлинг.


РАНГЛИСТАТА ПРИ МЪЖЕТЕ ВИЖТЕ ТУК!

 

При жените сериозни промени няма. На върха си остава Серина Уилямс, следвана от Каролин Вожняцки и Винъс Уилямс. Най-добрата българка Цветана Пиронкова, която вчера се класира за втори кръг на турнира в Токио, запазва 32-та си позиция.

 

РАНГЛИСТАТА ПРИ ЖЕНИТЕ ВИЖТЕ ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини