Ферер, Сьодерлинг и Бердих: Федерер все още е най-добрият



25-09-2010 16:34 | Николай Драгиев

Роджър Федерер все още е най-великият за всички времена. Това е мнението поне на част от най-добрите действащи играчи в момента.

 

Според Робин Сьодерлинг, Томаш Бердих и Давид Ферер 16-те трофея на Роджър от "Големия Шлем" са основния показател при измерването на класата на двамата.

 

"Рафа вероятно е най-добрият играч в историята на Испания. В световен мащаб обаче, може би към момента Федерер е по-успешен и има повече титли," сподели Давид Ферер, който е добър приятел с Матадора от Майорка.

 

Робин Сьодерлинг също споделя това мнение: "Рафа има толкова много титли от Шлема едва на 24 г., но за мен Роджър все още е най-добрият."

 

Седмият в света Томаш Бердих също не счита Надал за най-добър: "За да искаш такова призвание, трябва да си с най-много титли от Големия Шлем."

 

Все пак всички от тях се обединяват около мнението, че ако Надал задържи формата си максимално дълго, то той може да вземе "трона" от Федерер.

 

"Рафа е все още много млад. Ако е здрав, то той има такъв шанс. Определено може да е най-добър в историята," допълва Сьодерлинг, който загуби от Рафа на тазгодишния "Ролан Гарос" в мача за титлата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини