Григор сред разочарованията на годината в испанска класация



14-12-2015 10:26 | Tennis24.bg

Григор Димитров попадна в поредната класация. Този път обаче не е такава, където присъствието е повод за гордост. Един от специализираните сайтове за тенис на испански подреди най-големите разочарования за изминалия сезон. В топ 5 е българската звезда, която определено няма причина да се гордее с резултатите си от 2015 година, но поне използва всяка възможност, за да си го признае.

"Развитието на Димитров в последните няколко години караше спциалистите да очакват, че през 2015 г. той най-накрая ще избухне и ще заеме мястото си сред четиримата-петимата най-добри в света и ще има запазено място в топ 10 на ранглистата. През 2014 г. съвсем малко не му достигна, за да се класира за финалния "Мастърс" и завърши сезона като 11-и в света. Сега обаче едвам се държи в топ 30. Нито един финал за 11 месеца и абсолютно разклатена психика, а допълнитело трябваше да мисли и за неща извън спорта", пише в коментара за Димитров.

Авторът явно има предвид раздялата с Роджър Рашийд и търсенето на нов треньор, края на връзката с Мария Шарапова и слуховете, че с Никол Шерцингер са нещо повече от обикновени приятели.

Сред най-разочаровалите през отиващата си година са също Марин Чилич, Ърнест Гулбис, Милош Раонич и Фернандо Вердаско. По-нататък в списъка са още Кей Нишикори, Гаел Монфис, Леонардо Майер, Александър Долгополов и Рафаел Надал. Испанската звезда присъства в тази компания, защото не можа да спечели нито една титла в турнир от Големия шлем или от серията "Мастърс 1000". / "24 часа"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини