Сампрас: Тенис-чудовището Надал може още повече



23-09-2010 22:50 | Николай Драгиев

Добрият приятел на Роджър Федерер и също легенда на световния тенис Пийт Сампрас се изказа повече от ласкаво за сегашния номер 1 Рафаел Надал.

 

"Ако той е достатъчно умен при изготвянето на програмата си, то той може да постигне още много успехи в "Големия Шлем"," коментира Сампрас за Рафа, който преди броени дни стана най-младият притежател на всички титли от топ турнирите от топ 4.

 

Въпреки това Роджър Федерер продължава да води с 16 трофея пред Надал, който има 9.

 

"Единственият въпрос е дали Рафа ще е здрав. Ако тялото му издържи на това напрежение, той ще може да подобри това постижение," обоснова се бившият номер 1.

 

"Ако бъда честен Рафа няма нужда от подобни "цели". Той вече има всичко. Спечелил е всички големи турнири, олимпийски шампион е. А освен това доминира над основния си опонент Роджър Федерер. 

 

"Не мисля че целта му е да вземе 16, 17 или повече от Шлема. Той просто иска да се развива като играч - и го прави успешно.

 

"Той е като чудовище на корта," не спря с похвалите Сампрас.

 

Той не пропусна да отчете, че според него 29-годишният Федерер също има какво още да даде на играта. "Той е един от основите фаворити за всеки един турнир. Все пак бе само на 1 точка от финал на US Open срещу Джокович. 

 

"Не виждам някакъв проблем в играта му, тя се получава добре. Другите просто играят още по-добре. Следващите 2-3 години са решаващи за него.

 

"Мисля че Роджър може да спечели още 1-2 турнира от Шлема," сподели Сладкия Пийт.

 

Според него всяка генерация си има своите идоли. За 60-те това е бил Род Лейвър, през следващите години МакЕнроу и Лендън.

 

"След това през 90-те дойдохме двамата с Андре. Всяка декада има своя човек. Рафа определено е един от тези на своето време. Не може да не го поставим в топ 3-4 на най-добрите въобще. А му остава още толкова много време на корта..."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини