Кутровски в състава за Купа "Дейвис", националите разчитат на Гришо



23-09-2010 17:45 | Николай Драгиев

В сряда бе изтеглен жребият за купа Дейвис 2011 г. и стана ясно, че на 4-ти март отборът на България ще гостува на Беларус в мач от първи кръг на втора група на Евро-африканската зона. 

 

В състава на домакините личат имената на тенисисти като бившия №1 при юношите Уладзимир Игнатик и бившия №1 в ранглистата на двойки и многократен шампион на турнири от "Големия Шлем" Макс Мирни.

 

Опитните играчи в тима ни Тодор Енев и Ивайло Трайков се обединиха около мнението, че сблъсъкът ще бъде тежък, но имаме шанс за успех.

 

"Гришата се развива доста добре в момента и предполагам, че догодина ще е още по-напред. Ще разчитаме на него и другите около него трябва да дават всичко от себе си," коментира Иво Трайков за bgtennis.bg.

 

"Можеше и по-лошо да е. С Гришата всичко е възможно," съгласи се Тодор Енев.

 

Капитанът на тима Огнян Илиев пък обяви, че ще викне Димитър Кутровски и на лагер ще бъдат избрани тези, които са в най-добра форма. "Разчитам много на Григор Димитров и на другите 5-6 момчета, които във времето са доказали, че са бойци. Ще поканим също Димитър Кутровски," обясни Илиев.

 

Бащата на Григор Димитров - Димитър Господинов пък призна, че Гришо познава добре звездата на Беларус:

 

"Има много време дотогава, важното е нашите момчета да са здрави. Като юноша Григор Димитров има две победи и две загуби срещу Игнатик, но при мъжете не са се срещали досега. Владимир Игнатик е 160-170 в момента, което е сериозно класиране. Няма да е лесно, но по принцип са преодолими."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини