Приказката продължава: Гришо на финал в Тайланд



17-09-2010 10:00 | Станко Димов

Отличното представяне на Григор Димитров през последните месеци продължава. Най-добрият роден тенисист достигна до финал на турнира "Чаланджър" сериите в Банкок, след като победи с 6-3, 6-7, 6-0 японеца Го Соеда.

 

Мачът между двамата можеше да приключи и по-бързо, но във втората част "самураят" измъкна сета в последния възможен момент. Въпреки това обаче Гришо показа, че заслужава повече място на финал и след 6-0 в заключителния сет грабна успеха.

 

Така утре сутрин нашето момче ще играе за втори път в кариерата си на финал от "Чаланджър" турнирите. Първият бе преди няколко седмици в Женева, когато след множество обрати и драматични моменти Димитров взе първата си титла от подобен род турнири.

 

В Тайланд съперникът на българина в спора за трофея ще бъде Константин Кравчук (Русия, №141).

 

Благодарение на класирането си за финал Димитров си гарантира $3000 от наградния фонд, както и 48 точки за световната ранглиста. Ако спечели турнира българинът ще прибере $5000 и цели 80 точки, които ще го превижат сериозно в ранглистата.

 

В предишния кръг в Тайланд Димитров записа една от най-ценните си победи, след като пречупи в два сета достигналия до 22-ото място в света руснак Дмитри Турсунов.

 

Иначе опонентът на Гришо във финала Константин Кравчук е на 141-о място в света, което е само с 4 под най-доброто в кариерата му.

 

В края на август Кравчук игра още един финал на турнир от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан). Там той отстъпи драматично на своя сънародник Игор Куницин.

 

Това е и най-добрият му успех в последните месеци. Иначе финалът на турнира е утре от 7 часа българско време. Досега Григор не е губил финален сблъсък нито във "Фючърс" сериите, нито в тези от "Чалънджър".

 

Турнирът в Банкок е с награден фонд от 35 хиляди долара и е на твърда настилка.

 

Кравчук
Константин Кравчук




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини