Ноле: Ще се готвя за Надал с пуканки пред телевизора



12-09-2010 05:43 | Николай Драгиев

Новак Джокович обяви, че е горд със себе си, след като спаси 2 мачбола и победи с 3:2 сета Роджър Федерер в полуфинал на US Open 2010.

 

"Щастлив съм не просто, защото победих един от най-великите в историята, а по-скоро от начина, при който се завърнах от тежката ситуация, в която изпаднах. Беше страхотно да спечеля този трилър.

 

"Много съм горд със себе си. Наистина вложих много емоции в този мач. Разбира се, че съм изтощен и това се видя в края. Въпреки всичко това бе фантастичен мач.

 

"Ще направя всичко възможно да се възстановя за тези по-малко от 20 часа. Ще дам всичко, което ми е останало в запас срещу Надал.

 

"До четвъртия сет всичко беше наред. Петият сет бе невероятно изтощаващ физически и психически, тъй като играта бе много интензивна. Ще намеря сили да дам най-доброто утре," допълни Ноле.

 

Джокович разкри и как ще се подготви за двубоя с Рафа - с пуканки пред телевизора. Той допълни, че няма да откаже и дъжд, който да отложи мача с един ден.

 

"Не знам начини да предизвикам дъжд, но един ден за почивка няма да ми дойде лошо."

 

"Съжалявам за всички, които искаха финал между Федерер и Надал, но този мач си остава паметен за мен. Ще го помня до края на живота ми," поясни сърбинът.

 

Той не пожела да коментира шансовете си срещу Надал: "На тази настилка имам най-голям шанс срещу него, но той е номер 1 в света."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини