Пиронкова изхвърча от топ 100



17-01-2010 20:14 | Станко Димов

Цветана Пиронкова изпадна от топ 100 току преди началото на Australian Open. Българката отстъпи с 11 места и вече е 111-а в света. Това стана възможно, след като българката отпадна още в първи кръг на квалификациите на турнира в Сидни и не успя да защити точки, спечелени по същото време през миналата година. В първи кръг на първия турнир от Големия Шлем обаче, пловдивчанката извади сравнително добър късмет и ще трябва да играе с Галина Воскобоева (Казахстан), която е 103-а в света.

Играещата за Казахстан Сесил Каратанчева продължава да е на 132-о място. Тя пък ще играе утре рано сутрин срещу Тамарин Танасугарн (Тайланд). При останалите българки в раглистата на практика няма никакви съществени размествания.

Сред първите 10 няма смяна на позиции, но Серина Уилямс увеличи преднината си на върха преди Динара Сафина, която както е тръгнало надали ще играе финал в Мелбърн, за да защити точките си от миналия сезон. Така най-вероятно рускинята ще се срине с няколко места. Напред в класирането се придвижват Араван Резаи и Шахар Пеер, които показаха добри игри от началото на сезона.

 

ВИЖТЕ РАНГЛИСТАТА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини