Непобедимата Ким Клайстерс спечели "финала преди финала"



11-09-2010 01:33 | Николай Драгиев

Защитаващата титлата си на US Open Ким Клайстерс спечели определяния като "финал преди финала" двубой с Винъс Уилямс.

 

В 20-ата си поредна победа на "Флашинг Медоус" Ким се наложи много трудно над достойната си опонентка с 4:6, 7:6, 6:4 два часа и 23 минути игра. Така Ким може да спечели трета титла от трето поредно участие за себе си в Ню Йорк. 

 

Във финалния двубой утре тя ще срещне Вера Звонарьова от Русия.

 

Винъс стартира по-добре и след блестяща игра спечели без никакви затруднения първия сет с 6:4. Тя демонстрира своята шести различен екип в Ню Йорк, но няма да може да представи седмия, предвиден за финала.

 

Това бе така, тъй като американката предаде втория сет. Клайстерс поведе с 3:0 и след това 5:2 и бе много близо до изравняване.  Винъс бе на път да направи пълен обрат, печелейки 3 поредни гейма. Двете го докараха до тайбрек, в който Уилямс се победи сама с две двойни грешки и като цяло неубедителна игра.

 

В третия сет ситуацията се разви по доста аналогичен начин. Клайстерс бе по-стабилна и съумя да стигне до аванс от 4-2. Нервите й обаче изиграха лоша шега на шампионката от миналия сезон и тя пак допусна паритет в резултата - 4:4.

 

Точно, когато бе на път да обърне развитието на сета и мача Винъс се сгромоляса. С няколко уинъра и прекрасен лоб при точката за пробив Клайстерс отново проби и след това перфектно сервира за мача - 6:4.

 

Така Винъс отново загуби надеждата си да спечели US Open отново. За последно тя триумфира в Открития шампионат на САЩ през 2001 г. За втора поредна година обаче Клайстерс се оказва непреодолимо препятствие за нея.

 

От битката във финала в събота ще стане ясно и коя тенисистка ще бъде на второ място в ранглистата от понеделник - това логично ще е победителката.

 

Повече от любопитно е съперничеството на Клайстерс и Звонарьова. Ким води с 5:2, но всичките й победи са преди преди временното й отказване. През 2010 г. Звонарьова я победи на Уимбълдън и преди броени седмици в Монреал.

 

"Исках да я поставям под напрежение през цялото време. Беше великолепен мач при трудни условия," сподели победителката.

 

"Върнах се заради подобни моменти на корта. Никога не съм очаквала, че ще се завърна с такъв успех. Радвам се, че съм на такова ниво.

 

"Със Звонарьова ще бъде много тежък мач," обясни Ким.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини