Надал не пощади несъстоятелния Вердаско (видео)



10-09-2010 05:42 | Николай Драгиев

Рафаел Надал се класира за своя трети пореден полуфинал на US Open. Испанецът се разправи със сънародника си Фернандо Вердаско със 7:5, 6:3, 6:4 за два часа и 23 минути игра.

Съперник на Рафа за място в полуфинала ще бъде руснакът Михаил Южни.

Единственото по-различно в този двубой за Надал от всички останали до момента, бе че той загуби един път гейм на свой сервис. Нищо повече. Вердаско очевидно не бе способен да продуцира представяне като това на Australian Open 2009 и като цяло не затрудни шампиона от "Ролан Гарос" и Уимбълдън.

В първия сет Вердаско по изключително глупав начин пропусна да спечели поне тази част. Той поведе с 4:2, но имаше изключителни затруднения да пласира своя сервис заради вятъра и направи четири двойни грешки, при една от които Надал проби.

С 48% вкаран първи сервис Нандо просто рухна в края на сета, който отиде за Надал със 7:5 след 59 минути игра.

Оттам нататък Надал просто бе непробиваем. Световният номер 1 загуби само 3 точки при свой сервис във втория сет. С един пробив той оформи 6:3 в своя полза.

Третата част бе огледало на втората, като Надал поведе от самото начало. Той бе перфектен при свое подаване и спокойно довърши победата си. Номер 1 в света записа само 16 непредизвикани грешки срещу 40 на Вердаско.

Изключително любопитна е статистиката на Надал срещу неговия следващ опонент Михаил Южни. Двамата са играли общо 11 пъти. Рафа логично има преднина от 7:4, но е печелил на твърд корт само веднъж - през далечната 2005 г. на Australian Open.

На US Open 2006 Южни спечели по фантастичен начин с 6-3, 5-7, 7-6(5), 6-1. Следващата година руснакът го победи и в Дубай. През 2008 г. в Шенай Южни печели във финала с гръмкото 6-0, 6-1.

 

"Много ми беше трудно с вятъра днес. Въпреки всичко съм доволен от успеха. Съжалявам за Вердаско, той имаше тежък мач в предишния кръг," сподели Рафа.

"В този вятър е много трудно да контролираш топката при сервис. Това определено е важен удар за мен и имам подобрение. При наличните условия е необходимо да си много концентриран и да чакаш грешки от противника, защото няма как да контролираш всички разигравания.

За мен е страхотно да бъда на полуфинал за трета поредна година. Моментът е изключително важен. Този турнир е много специален, може би най-важният за мен.

Южни играе страхотен тенис. Ще пробвам да спечеля първия си мач на полуфинал на US Open," коментира Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини