Джокович: Време е да прекратим доминацията на Федерер и Надал



17-01-2010 17:49 | Станко Димов

Шампионът от Australian Open 2008 г. Новак Джокович уверено заяви, че времето на доминацията на Надал и Федерер е изтекло. Ноле даде специално изявление след демонстративната среща, организирана от Федерер, в помощ на пострадалите в Хаити - "Hit for Haiti".

"Мъжкият тенис става все по-интересен. За спорта е много важно да има група от тенисисти, които да могат да спечелят даден турнир, а не фаворитите да са само двама. Считам че предстоящият Australian Open  ще бъде най-добрият от много време насам", сподели Ноле.

Според сърбина Хуан Мартин дел Потро е един от играчите, които също имат огромни шансове за успех в Мелбърн, тъй като е придобил много увереност от успеха си на US Open.

"Естествено, че Дел Потро е сред фаворитите. Ясно е, че 5-6 години наред доминацията на Федерер и Надал бе смазваща. Те спечелиха всичко възможно от Шлема. Сега обаче Дел Потро, Мъри, Родик и Давиденко показаха, че могат да ги победят. Те се намират в страхотна форма", обоснова се сърбинът.

Според него именно измежду тази групичка може би се крие бъдещият шампион. "Сега вече сме по уверени, че можем да ги победим и като цяло титла от Шлема не е невъзможна мисия", допълни още той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини