Мъри в търсене на отговори след US Open



07-09-2010 12:57 | Станко Димов

Анди Мъри пристигна в Ню Йорк в страхотно настроение и с амбициите да играе финал в турнира. За сметка на това още след първата седмица той стегна куфарите и ще догледа най-интересните срещи в турнира от дома си в Лондон.


Мъри напусна US Open след доста изненадваща загуба от Станислав Вавринка в трети кръг. Но в играта на британеца имаше нещо сбъркано още от първия мач.

 

Мъри все още търси треньор, след като се раздели с Майлс Маклаган през юли, а загубата от Вавринка трябва да ускори процеса.

 

"Трябва да бъда търпелив", коментира вечниявт фаворит Мъри. "Преди 5, 6 дни ме попитаха дали смятам да назначавам нов треньор, след като в момента играя страхотен тенис. След тази загуба нямам намерение да изпадам в паника", сподели шотландецът.


"Надявах се и желаех да играя по-добре. Но няма място за паника. Ще направя анализ на всичко, което се случи и което доведе до загубата ми. Физически се чувствах отлично през цялата година. Играх отличен тенис на два от турнирите от Големия шлем. Искам да продължа да подобрявам играта си и да се развивам", обеща Мъри.


"Да, определено търся нов треньор и има хора, коити ще ми помогнат да го направя. Доволен съм и от хората, с които работя в момента. Всички те са много добри в това, което вършат. Истински професионалисти са. Затова няма да търся коренна промяна с новия треньор", коментира още финалистът от Australian Open и полуфиналист от Уимбълдън.


Най-големият проблем пред Мъри сега е да намери някой свободен треньор, който да отговаря на изискванията му. През последните две години Мъри се добираше до вратата в турнирите от Големия шлем, но така и не успя да извърви пътя до край. Най-тъжната новина за него е, че в момента няма много свободни треньори, които знаят как се печели турнир от Шлема.







Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини