Дойде ли краят за Анди Родик?



05-09-2010 14:02 | Станко Димов

В четвъртък сутрин станах свидетел на доста ироничен момент когато си отворих лаптопа. Една реклама на Lacoste призоваваше следното: "Просто се фокусирай Анди и се възползвай от своя момент в мача!".


"Да се фокусира"! Това бе единственото нещо, което най-добрият американски тенисист на направи в сряда вечер в мача си на US Open срещу Янко Типсаревич. Загубата на Родик не само означаваше, че Америка отново няма да има победител на "Артър Аш", но и сложи краят на кариерата на Родик в турнирите от Големия шлем.

 

Можем да разгледаме това по два начина.


Първият е лесен. Анди можеше да се превърне в един от най-успелите играчи на Уимбълдън и US Open, ако го нямаше Роджър Федерер. Многото загубени титли от Федерер в Шлема, в комбинация със загубата във втори кръг в Ню Йорк, сякаш говорят за край на кариерата му в големите турнири.

 

А мачът в сряда започна по начин, типичен за Анди - той взе бързо първия сет и започна силно втория, но нещо липсваше. Сякаш моментът за него вече отмина.


Вторият начин не е добре приет, но определено заслужава внимание. Може би Анди бе просто от тенисистите, които имат сили да спечелят един турнир от Големия шлем. Родик триумфира през 2003 (US Open) въпреки, че бе повече от колеблив при бекхенд ударите и излизанията на мрежата. За всички този успех на Родик е голямо постижение, което той едва ли някога ще повтори.


Сега Анди е на 28 години. До момента е спечелил близо $20 милиона от наградни фондове и много повече от спонсорските си договори. Той е женен за една от най-красивите жени в страната си и винаги е изглеждал като човек, който няма да се уплаши да сложи край на кариерата си, когато вече не е достатъчно добър.


Преди началото на сезона чух един приятел да казва, че тази година Родик ще направи последен опит да спечели нещо голямо. И той го направи. Това беше.

 

И въпреки, че има безброй почитатели по света, които ще се гордеят с него, дойде време той да направи път на друг американец, който да стане любимец на американската нация.


Коментар на Шейн Бейкън, "Евроспорт".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини