Смразяващо: Вожняцки и Шарапова загубиха общо 1 гейм!



04-09-2010 21:37 | Николай Драгиев

Меко казано брутални победи записаха две от фаворитките на US Open. Каролине Вожняцки и Мария Шарапова демонстрираха за пореден път силната си форма и по този начин си уредиха среща в четвърти кръг на турнира.

 

За Каролине това не бе нещо ново. В първия си мач тя надви Челси Гъликсън с 6:1, 6:1, след това мина през Кай-Чен Чанг с 6:0, 6:0, а сега победи и другата ракета на Тайван Юн-Янг Чан с 6:1, 6:0 при доста ветровито време.

 

"Трябва да съм готова за предизвикателството "Шарапова". Ще бъде много тежък мач. Тя ще ме атакува още от първата топка. Трябва да съм много бърза срещу нея," сподели Вожняцки.

 

Тя сподели и "странния" принцип, според който избира тактиката си: "Ако почувствам, че ми се получава играта ще играя по-агресивно. Ако пък ми се стори, че трябва да съм по-постоянна ще играя от задна линия повече."

 

Мария Шарапова пък успя да навърже два "геврека" на 18-годишната американка Беатрис Капра - 6:0, 6:0 за 73 минути игра.

 

"В момента Вожняцки играе най-добрия тенис в своята кариера. Тя бе финалист в Ню Йорк през миналия сезон, така че отлично познава условията тук. Аз обаче съм готова за предизвикателството," коментира Маша.

 

Интересното е, че Шарапова и Вожняцки са играли 2 пъти до момента. В един от случаите Маша отвява Каролине с подобен резултат - 6:0, 6:1 в Доха през 2008 г. През същата година в Рим Шарапова печели и с 6:4, 7:6.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини