Федерер: Наистина съчувствам на Родик



03-09-2010 03:40 | Николай Драгиев

 

Роджър Федерер изрази съжалението си заради отпадането на Анди Родик още във втори кръг на US Open. Според Федерер всички проблеми на Анди се дължат на мононуклеозата, която повали американеца в началото на лятото.

 

Самият Роджър също имаше подобни проблеми и много добре знае през какво минава Родик.

 

"Анди прекрасно знае какво трябва да прави. Той бе страхотен в Индиън Уелс и Маями и ако беше задържал това ниво, то той беше претендент и за титлата тук. За мен е огромна изненада отпадането му, независимо от това, че Типсаревич е наистина добър играч.

 

"Аз бях победил Янко в Австралия с 9:7 в петия сет, но тогава и аз страдах от моно. Предполагам ситуацията с Анди е подобна. Сигурен съм, че Анди и неговия треньор знаят отлично какво да правят в тази ситуация. Наистина ми е неприятно за случилото се с Родик," коментира Федерер.

 

Федерер побърза да защити и своята стара дружка Николай Давиденко. "Той е изключително талантлив. Само че успява да се контузва често и при това в най-неподходящите моменти. Ако той нямаше проблеми от това естество, той щеше да е втори или трети в ранглистата много дълго. Сигурен съм, че Николй ще продължи да бъде сред най-добрите още няколко години," обясни Федерер.

 

Световният номер 2 също така изрази задоволството си от победата над Андреас Бек във втори кръг. Роджър призна, че е доволен от кратките мачове до момента и няма никакви физически проблеми засега.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини