Анди Родик аут от US Open след скандален мач



02-09-2010 09:24 | Станко Димов

Най-добрият американски тенисист Анди Родик напусна US Open, след като претърпя загуба от Янко Типсаревич (Сърбия). Двамата се изправиха в мач от II-и кръг, а Родик отстъпи с 3-6, 7-5, 6-3, 7-6 (4) и за втора поредна година разочарова с представянето си на "домашния" Шлем.


Въпреки, че загуби първия сет, Янко Типсаревич направи страхотен мач и до края бе почти безпогрешен. Сърбинът, който наскоро вдигна сватба, наниза 66 уинъра и тотално отчая слисания Родик.


В края на срещата пък Родик имаше и време да се скара с главния съдия Енрик Молина, след като му бе отсъден "Foot Fault".

 

"С кой крак прекрачих линията?", попита Анди. Молина му отговири, че е сгрешил с десния, след което Родик контрира:  "Това е невъзможно! Някога в кариерата ми това не се е случвало".


"Не и в мой мач", пък бе красноречивият отговор Ерик Молина. Все пак след повторенията стана ясно, че Родик наистина е сгрешил, но с левия крак, заради което тръгна и целия скандал.

 

Въпреки протоворечията с арбитъра Анди призна, че е загубил заслужено. Новината е повече от приятна за Роджър Федерер и Новак Джокович, които бяха в половината на Родик.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини