Диа и Елица се обидиха, няма да участват на "Алианц Къп"



01-09-2010 18:38 | Николай Драгиев

Втората и третата ракета на България Диа Евтимова и Елица Костова оттеглиха заявките си за участие в турнира по тенис "Алианц Къп" в София с награден фонд 100 хиляди долара.

 

Причината е, че те не получиха "уайлд кард" за основната схема, а трябваше да започнат от квалификациите. Евтимова предпочете да играе на турнира в Загреб по същото време с награден фонд 25 хиляди долара, където е сред поставените в основната схема.

 

Турнирът ще се състои на ТК "Левски" от 11 до 19 септември. На този етап заявка не е подала първата ракета на България Цветана Пиронкова, която е финалистка от надпреварата през 2008 година.

 

22-годишната Пиронкова, 34-а в света, все още не е решила дали да се включи в турнира, като това до голяма степен ще зависи и от резултатите й на Откритото първенство на САЩ, където тази вечер тя ще играе втори кръг на сингъл срещу Манди Минела от Люксембург.

 

Други три българки пък влизат в схемата на квалификациите според класирането си в световната ранглиста. Това са Мартина Гледачева, Далия Зафирова и Таня Германлиева. Организаторите имат право да дадат четири "уайлд кард" за основна схема, едната от които ще бъде дадена на Виктория Томова, както и още четири за квалификации.

 

Две състезателки от топ 100 също оттеглиха заявките си вчера. Това са 97-ата в света Рената Ворацова от Чехия и 98-ата Анна Лапущенкова от Русия. Така на този етап под номер 1 в схемата ще бъде поставена 61-ата в света Карла Суарес Наваро от Испания.

 

Финалистката от миналия сезон Татяна Гарбин от Италия, която отстрани Пиронкова на четвъртфиналите през 2009 година, засега е под номер 2 като 73-а в света.

 

Още четири тенисистки от топ 100 също запазват заявките си. Това са Ромина Опранди (78-а в световната ранглиста), Ализе Корне от Франция (80), миналогодишната полуфиналистка Петра Мартич от Хърватия (88) и Ивоне Мойсбургер от Австрия (99).

 

Директно в основната схема влиза и състезаващата се за Казахстан българка Сесил Каратанчева, която достигна до четвъртфиналите през 2009 година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини