Пиронкова с победа на US Open, отново чака Винъс Уилямс



30-08-2010 23:54 | Николай Драгиев

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за втори кръг на US Open 2010. Тя победи с 6:3, 6:4 чехкинята Рената Ворацова на старта на последния турнир от Големия Шлем за сезона.

 

Интересното е, че това е едва втората победа на Цвети в Ню Йорк в среща от основната схема на турнира. През тази година обаче българката участва за първи път като поставена.

 

В крайна сметка двубоят на Пиронкова с Ворацова бе по-лек от очакваното, тъй като разликата в класите бе сериозна. Освен това Пиронкова превъзмогна недотам добрата форма, в която се намира и успя да пречупи чехкинята.

 

В първия сет Пиронкова вкара смешните 38% първи сервис, но въпреки това нямаше проблем да затвори с 6:3. 

 

Въпреки колосалните си проблеми със сервиса, които датират още след полуфинала на Уимбълдън, Пиронкова съумя да спечели и втория сет.

 

Тя бе много по-стабилна при разиграванията и не остави шанс на 97-а в света Ворацова.

 

Двете си размениха няколко пробива на старта на тази част, преди Пиронкова да установи контрол и да поведе с 4:2. Въпрос на време бе двубоят да бъде приключен победно от пловдивчанката и това стана след 6:4, макар в края геймовете да бяха по-равностойни.

 

Следващата опонентка на Пиронкова е повече от интересна. Това е представителката на Люксембург Манди Минела, която понастоящем е 185-а в света и сред най-добрите състезателки на държавата-джудже в историята.

 

Красивата 24-годишна Минела надви изненадващо опитната Полоня Херцог с 6:4, 7:5 в първи кръг. 

 

Имащата и италиански корен Минела преди това премина и през квалификациите на турнира. Тя за първи път играе на турнир от Големия Шлем, което също е плюс за далеч по-опитната Пиронкова.

 

За победата си над Ворацова, първата ракета на България взима 100 точки за ранглистата. Интересното е, че при победа и над Минела, то най-вероятно ще видим повторение на четвъртфинала от Уимбълдън между българката и Винъс Уилямс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини