Надал и Мъри ще определят шампионa на US Open



30-08-2010 17:02 | Станко Димов

Букмейкърите ясно определят Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри за основни фаворити на US Open. Чудя се дали това е така, защото голяма част от седалищата на букмейкърите са на Острова и как щеше да бъде, ако бяха разположение в Испания или Швейцария?


Ако започнем с Мъри трябва да отбележим, че той се представя много добре през последните няколко седмици. И определи когато един играч си върне формата след период на спад става много опасен.

Точно такъв играч в момента е Мъри. Британецът победи последователно Рафаел Надал и Роджър Федерер на турнира в Торонто, след което взе титлата.


Големият въпрос пред него е дали може да го направи пак, само че на турнир от Големия шлем. Аз мисля, че може, но не можем да го определяме за фаворит докато не го направи.


Според мен финалът преди финала може да бъде между Надал и Мъри. И ако Рафа победи според мен ще вземе титлата, та дори и да играе с Роджър Федерер на финала. Просто в момента швейцарецът не е в състояние да се бори с Надал.


Испанецът положи много услия, за да влезе в US Open в оптимална форма. В Канада игра полуфинал срещу Мъри и въпреки че загуби показа, че е развил играта си с една идея, когато става въпрос за твърда настилка.


Въпреки това продължавам да твърдя, че ако Мъри спечели в Ню Йорк, то това ще бъде първата от много му титли от Големия шлем.


Сигурен съм, че в момента всички фенове на Федерер, които четат това ще кажат: "Вие винаги подценявате Федерер и той винаги ви доказва, че грешите". Да, може би той ще го направи и сега, но лично аз не виждам как. въпреки, че Рафаел Надал никога не е печелил в Ню Йорк аз бих заложил точно на него.

Саймън Рийд, тенис анализатор на Евроспорт




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини