Страхотен Григор Димитров спечели титлата в Женева



29-08-2010 16:32 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава с впечатляващото си представяне от последните няколко месеца. Гришо спечели своята първа титла от "Чаланджър" сериите, след като на финала в Женева победи с 2:1 сета испанеца Пабло Андухар. Мачът продължи повече от два часа, а нашето момче се наложи с 6-2, 4-6, 6-4. Трофеят е общо 4-и за Димитров през годината, след титлите в Трир, Дортмунд и Ирун.


Успехът в Женева дойде по особено драматичен начин, след като в третия сет Димитров изоставаше в резултат с 0-3 гейма и два пробива! Въпреки това  Гришо показа шампионски характер и осъществи уникален обрат. Благодарение на триумфа българинът си  заслужи и 80 точки за ранглистата, които ще го изстрелят до около 190-то място в света.


Димитров започна по повече от впечатляващ начин мача. Нашето момче изнесе тенис лекция на испанеца, като спечели първата част с 6-2 гейма след малко повече от половин час игра. Българинът показа защо е определян за един от най-големите таланти в света и не остави никакъв шанс на иначе играещия добре на клей Андухар.


През втората част везните на корта се изравниха. Андухар, който е стигал до 80-то място в ранглистата, се съвзе от пъроначалния шок и започна да натиска здраво подаването на българина. Нашето момче обаче не се поддаде на надпрежението и въпреки, че не пласираше много от първия си сервис намери начин да се спаси от ситуацията. За жалост обаче в 7-ия гейм неизбежното се случи и Андухар направи пробив, след което нямаше проблем да изравни резултата.


Така двамата вкараха финала в решителен трети сет, който трябваше да определи шампиона в Женева. Андухар започна повече от фантастично и след два пробива поведе с 3-0. В този момент изглеждаше така, сякаш испанецът няма как да загуби мача. Да, ама не.

 

Григор Димитров демонстрира страхотен характер, изравни резултата и след това се наложи с 6-4, печелейки титлата.

 

ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ГРИШО В ЖЕНЕВА В СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини