Гришо отново разказа играта на белгиец



28-08-2010 18:54 | Николай Драгиев

Григор Димитров се класира за финала на турнира от сериите "Чалънджър" в Женева.

 

Българинът надви с 6:3, 7:5 белгиеца Давид Гофен в полуфиналите. Това бе трета поредна победа на Гришо над един от най-големите белгийски таланти само за това лято. Освен това бе втора за деня, след като първата ни ракета спечели в два сета и срещу Лоран Роше в полуфиналите.

 

Така във финалния двубой Димитров ще се изправи срещу 118-ия в света Пабло Андухар. Испанецът се наложи след цели 2 часа игра със 7:6, 7:6 над Ерик Прьодон от Франция.

 

В първия сет Гришо бе доста солиден и най-важното - успя да спаси всичките 4 точки за пробив, които имаше Гофен. Григор бе по-стабилен при дългите разигравания, а освен това бе улеснен от посредствения сервис на белгиеца.

 

Втората част вървеше гейм за гейм до 5:5. Тогава Гришо стигна до първата си точка за пробив и с безмилостен бекхенд я реализира. След това бе детска игра да приключи мача със 7:5.

 

Това е първи финал на Гришо в "Чалънджър" серията. Неговият опонент в мача за трофея Пабло Андухар е достигал до 80-о място в света и има пет титли от този тип турнири.

 

Турнирът в Женева е с награден фонд от 30 хиляди евро и е на клей.

 

За мястото си на финала Григор взима поне 48 точки, които ще му помогнат да прогресира минимум с 30 места в ранглистата, където е 245-и.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини