Федерер: Финал срещу Рафа на US Open? Няма проблем



28-08-2010 14:05 | Станко Димов

Роджър Федерер не се страхува от евентуален финал срещу Рафаел Надал на започващия в понеделник US Open. Миналата година швейцарецът загуби титлата, след като на финала на турнира отстъпи в 5 сета на Хуан Мартин Дел Потро.


Именно гигантът от Аржентина е големият отсъстващ от Ню Йорк тази година, след като все още се възстановява от операция на ръката.
Определено финал на "Флашинг Медоус" межу Федерер и Надал би било най-голямото желание на всички фенове.


До момента двамата са играли само един финал на твърда настилка - Australian Open 2009, когато се наложи Рафа. Тази година пък в спор за трофея в Мадрид победител отново бе испанецът.


"Понякога е предимство, понякога не, когато ти предстои мач срещу Надал. Много зависи къде се изправяш срещу него", сподели Федерер.


"Два пъти съм го побеждавал (Мадрид 2009 и Хамбург 2007), но също така съм губил от него повече от 10 пъти. Определено има голямо значение на каква настилка играеш срещу Надал", категоричен е "ФедЕкспрес".


В този ред на мисли Роджър изглежда като фаворит в евентуален сблъсък с Надал на US Open. Твърдите кортове в Ню Йорк определено пасват перфектно на стила на игра на Федерер, а от своя страна Рафа е достигал само до полуфинал в Голямата ябълка.


"За жалост не сме имали шанс да играем с него тук в Щатите, където условията за игра може би са малко по-добри за мен. Но какво да се прави.


Вярвам, че и двамата сме много развълнувани когато ни предстои мач, но това не означава, че нашето съперничество ни липсва. Играли сме толкова много пъти един срещу и мисля, че всички мачове са били изтощителни и за двама ни.

До колкото знам на US Open не можем да се срещнем преди финала, така, че ще видим какво ще се случи", коментира още швейцарецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини