US Open 2010: Топ 5 на фаворитите за титлата при жените



28-08-2010 01:48 | Николай Драгиев

Съдиите по линиите могат да бъдат спокойни. Серина Уилямс пропуска US Open 2010. Счупена чаша причини толкова главоболия на световната номер 1, колкото никоя друга опонентка през сезона не успя да й предложи. Все пак това донякъде е добре за турнира, тъй като без абсолютната фаворитка, шансовете на останалите значително нарастват.

 

Настоящата шампионка Ким Клайстерс изглежда като най-вероятна шампионка. Въпреки това белгийката сподели преди турнира, че преди всичко тя е майка, а чак след това тенисистка. Ким дори признава, че ако се сдобие с второ дете, ще се откаже от спорта. "Нищо не е перфектно, но ние може да се стремим към него," загадъчно допълва тя.

 

Сред останалите претендентки не може да не забележим Каролин Вожняцки, Мария Шарапова, Светлана Кузнецова, Йелена Янкович и Винъс Уилямс.

 

Ето и топ 5 на фаворитките според авторитетния английски "Телеграф":

 

Ким Клайстерс

Поставена: №2

Прогноза: Вицешампион

 

Ким се завърна по блестящ начин през миналия сезон, триумфирайки в Ню Йорк. С оглед на добрите си игри напоследък и титлата в Синсинати тя заслужено се приближи до първото мястов  света. Все пак трябва да се отбележи, че наскоро тя получи травма и може да не е на 100%.

 

Каролине Вожняцки

Поставена: №1

Прогноза: Четвърти кръг

 

Датчанката показва отлична форма и нищо чудно да я видим отново на финал в Ню Йорк. През този сезон тя има три титли и по този показател е на върха. Победа на подгряващия турнир в Ню Хейвън и титла от US Open могат да донесат на Каролине първото място в световната ранглиста.

 

Мария Шарапова

Поставена: №14

Прогноза: Шампион

 

Това е първата реална възможност на Маша да спечели нова титла от Шлема след 2008 г. Рускинята показа не лоша форма, достигайки финалите в Станфорд и Синсинати, макар да загуби. Без проблеми в рамото, Шарапова не може да не бъде основен фаворит за отличието.

 

Винъс Уилямс

Поставена: №3

Прогноза: Четвъртфинал

 

Проблеми с коляното лишиха Винъс от най-качествена подготовка за US Open. Дори и на 30 години обаче тя си остава сред най-добрите. Освен всичко, зрителите със затаен дъх чакат да видят какъв екип ще подбере "черната перла", тъй като тя е известна с екстравагантния си вкус.

 

Виктория Азаренка

Поставена: №10

Прогноза: Полуфинал

 

Белорускинята загатна за огромната си класа, след като разгроми Мария Шарапова на финала в Станфорд. Въпреки проблемите си с рамото в последните месеци, Вика изглежда в добра позиция да покаже, че има сили за триумф.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини